Του Σπύρου Μουζακίτη

Αναρωτιέσαι γιατί να ανοίξεις λογαριασμό στο Threads; Μήπως θέλεις να ρίξεις πρώτα μια ματιά στο πώς λειτουργεί;

Το Threads, η νέα εφαρμογή από το Instagram, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πρόσφατα πως το νέο κοινωνικό δίκτυο επεκτείνεται πλέον και στην ήπειρό μας, μετά το αρχικό λανσάρισμα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2023 και το άνοιγμά του και προς άλλες 100 αγορές. Η Ευρώπη έχει πληθυσμό 448 εκατομμυρίων κατοίκων και σίγουρα είναι μια σημαντική αγορά για τη Meta.

Η εφαρμογή βασίζεται σε σύντομες ενημερώσεις κειμένου και δημόσιες συζητήσεις. Προσφέρει μια πιο άμεση και προσωπική εμπειρία, σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες, όπως το Instagram ή το Facebook.

Πώς λειτουργεί το Threads

Το Threads βασίζεται στις επαφές του Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται στιγμιότυπα, σκέψεις και συναισθήματα με ένα μικρότερο κύκλο φίλων και γνωστών.

Η εφαρμογή διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την επικοινωνία, όπως:

  • Σύντομες ενημερώσεις κειμένου: Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σύντομες ενημερώσεις κειμένου με εικονίδια και ετικέτες για να προσθέσουν προσωπικότητα στις αναρτήσεις τους.
  • Στιγμιότυπα: Τα στιγμιότυπα σάς επιτρέπουν να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο με μια πιο άμεση και προσωπική αίσθηση.
  • Δημόσιες συζητήσεις: Το Threads υποστηρίζει δημόσιες συζητήσεις, όπου οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με άλλους σε πραγματικό χρόνο.

Σε τι διαφέρει σε σχέση με άλλα social media

Το Threads ξεχωρίζει από άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων λόγω της εστίασής του σε πιο προσωπικές και άμεσες αλληλεπιδράσεις. Η εφαρμογή απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν έναν πιο φιλικό και οικείο τρόπο να συνδέονται με τους διαδικτυακούς φίλους τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Threads

Ο στόχος του Instagram είναι να δώσει μεγαλύτερη οικειότητα και αλληλεπίδραση μέσα στην πλατφόρμα της, με το Threads. Η εφαρμογή φιλοδοξεί να γίνει η κύρια επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν έναν πιο προσωπικό και άμεσο τρόπο να επικοινωνούν με τους φίλους τους.

Πώς θα επηρεάσει τα άλλα social media

Το Threads αναμένεται να ασκήσει κάποια πίεση σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, όπως το TikTok, οι οποίες εστίαζαν σε παρόμοιες προσωπικές και άμεσες αλληλεπιδράσεις.

Να σημειωθεί εδώ πως το Instagram διαθέτει ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς και έναν τεράστιο αριθμό χρηστών, γεγονός που θα δυσκολέψει τους αντιπάλους της να ανταγωνιστούν το Threads.

Published On: December 19th, 2023 / Categories: Digital Marketing, Social Media / Tags: , /