Του Σπύρου Μουζακίτη

To SEO (Search Engine Optimization) αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του digital marketing μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Το βασικό πλεονέκτημα του SEO είναι πως βελτιστοποιεί την κατάταξη των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει πως με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, μια εταιρία μπορεί να βρεθεί στην πρώτη σελίδα της Google.

Φυσικά, για να έχει μια επιχείρηση μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη digital marketing στρατηγική, θα πρέπει να δοθεί έμφαση και σε άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, διαφημίσεις και προώθηση στα social media, google ads, email marketing.

Σε αυτό το άρθρο, θα δώσουμε έμφαση στον ρόλο του SEO στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Visibility και κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Ο κύριος ρόλος του SEO είναι η βελτιστοποίηση της ορατότητας μιας ιστοσελίδας. Βοηθά στο να έχει ένα site καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Με μια καλή στρατηγική SEO, αυξάνεται κατακόρυφα η οργανική επισκεψιμότητα ενός site και φυσικά, προβάλλονται πολύ περισσότερο τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρει.

Όλα τα παραπάνω εξυπηρετούν έναν και μοναδικό σκοπό: την αύξηση των πωλήσεων.

Βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη

Το SEO βελτιώνει το περιεχόμενο, τη δομή και την πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα. Όλα αυτά μαζί, εκτοξεύουν και την εμπειρία του χρήστη-επισκέπτη.

Θα πρέπει μια ιστοσελίδα να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και κυρίως προς την Google.

Είναι δεδομένο πως η καλύτερη εμπειρία του χρήστη θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο engagement, περισσότερο χρόνο παραμονής στη σελίδα και όλα αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες ένας επισκέπτης να μετατραπεί σε πελάτη.

Ενίσχυση της αξιοπιστίας

Το SEO χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την απόκτηση πελατών.απόκτησης πελατών. Όσο πιο ψηλά κατατάσσεται η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προκαλεί στους χρήστες του διαδικτύου.

Οικονομικός τρόπος διαφήμισης

Το SEO είναι ένας πιο οικονομικός τρόπος για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο, σε σύγκριση με τις πληρωμένες διαφημίσεις.

Η πληρωμένη διαφήμιση απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό, ενώ το SEO, αν και είναι μια συνεχής και σίγουρα χρονοβόρα διαδικασία, θεωρείται πολύ πιο προσιτό μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, το SEO έχει καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) σε σχέση με τη στρατηγική των πληρωμένων διαφημίσεων.

Οργανική επισκεψιμότητα

Μια καλή στρατηγική SEO θα βοηθήσει ένα site ώστε να βελτιώσει την κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα, χωρίς να απαιτείται πληρωμένη διαφήμιση στη Google ή στα social media.

Published On: February 13th, 2024 / Categories: Content Marketing, Digital Marketing /