Του Σπύρου Μουζακίτη

Θέλεις να συνεχίσεις να τρέχεις ένα επιτυχημένο SEO και το 2024;

Η αλήθεια είναι πως το SEO δεν έχει απλώς επιβιώσει από… την επέλαση των αλλαγών στο ψηφιακό μάρκετινγκ το 2023, αντίθετα είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ.

Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις, τη συνεχή βελτίωση των αλγορίθμων της Google και τον απίστευτο ανταγωνισμό στο διαδίκτυο, η αξία του SEO παραμένει αμετάβλητη.

Αυτό που εσείς θα πρέπει να κάνετε είναι να γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ των «επιθυμιών» των μηχανών αναζήτησης και των αναγκών του κοινού σας. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας θα φτάσει στους υποψήφιους πελάτες σας.

Ωραίο είναι να το λες και να το γράφεις αυτό, ωστόσο το να γίνει δεν είναι τόσο εύκολο. Πολλοί θεωρούν πως η υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον είναι ένας σχεδόν ακατόρθωτος στόχος.

Ας δούμε λοιπόν πέντε απλές συμβουλές ώστε να «τρέξετε» ένα επιτυχημένο SEO το 2024!

Επιτυχημένο SEO: Δώστε προτεραιότητα στο περιεχόμενό σας

Το περιεχόμενο παραμένει η ραχοκοκαλιά του αποτελεσματικού SEO. Σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες τρέχουν με χίλια και οι χρήστες είναι πιο ανυπόμονοι από ποτέ, το καλύτερο περιεχόμενο είναι σύντομο, απλό και to the point!

Έτσι, το περιεχόμενό σας θα πρέπει να είναι στοχευμένο και να ενσωματώνει επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά, σχετικές με τις υπηρεσίες σας. Φροντίστε να υιοθετήσετε τη διαβόητη αρχή της Google E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness), εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό σας με εμπειρία και γνήσια τεχνογνωσία. Έτσι, θα οικοδομήσετε κύρος και εμπιστοσύνη τόσο με τη Google όσο και με τους αναγνώστες σας.

Προσέξτε την εμπειρία των χρηστών mobile συσκευών

Η εύκολη χρήση της ιστοσελίδας σας στα κινητά δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αποτελεί καθοριστικό πυλώνα για ένα επιτυχημένο SEO. Σχεδόν το 60% της συνολικής επισκεψιμότητας ιστότοπων σε όλο τον κόσμο γίνεται από χρήστες κινητών. Αυτό σημαίνει ότι το site σας πρέπει, πολύ απλά, να είναι mobile friendly.

Είναι αδιαπραγμάτευτο να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας έχει responsive σχεδιασμό που προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη οθόνης. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι διαθέτει απλή πλοήγηση και καθαρό περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Επιλέξτε ποιοτικές και μινιμαλιστικές εικόνες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ταχύτητα ή την ορατότητα. Να εξετάζετε πάντα το μέγεθος και τη θέση των action buttons και να τοποθετείτε το σημαντικότερο περιεχόμενό σας στην κορυφή της σελίδας.

Μην ξεχνάτε την ταχύτητα της σελίδας σας

Είναι πολύ συνηθισμένο οι χρήστες να φεύγουν από μια σελίδα όταν ο χρόνος φόρτωσης είναι απλά… εκνευριστικός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταχύτητα της σελίδας έχει γίνει τόσο κρίσιμη πτυχή του SEO. Για να κάνετε το site σας πιο γρήγορο, χρησιμοποιήστε εργαλεία συμπίεσης για να μικρύνετε το μέγεθος του αρχείου των εικόνων σας. Επίσης, επιλέξτε μορφές φιλικές προς τον ιστό, όπως το JPEG, για να διασφαλίσετε ότι τα ογκώδη αρχεία δεν δημιουργούν εικονικά σημεία συμφόρησης.

Προσοχή: Μην… τσιγκουνευτείτε στο hosting. Μια αξιόπιστη υπηρεσία μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην επίτευξη αστραπιαίων χρόνων φόρτωσης.

Χρησιμοποιήστε το local SEO

Ψάχνετε στο Google υδραυλικό στο Γαλάτσι; Πλέον, δεν είστε οι μόνοι. Από την εποχή του κορωνοϊού και μετά, οι τοπικές αναζητήσεις έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των χρηστών του διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό, το local SEO θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής σας το 2024.

Ενσωματώστε στο περιεχόμενό σας λέξεις-κλειδιά με τοπικό προσδιορισμό, όπως «εστιατόρια στη Γλυφάδα». Το πιο κρίσιμο είναι να διεκδικήσετε την καταχώρησή σας στο Google My Business και να την ενημερώνετε συνεχώς με όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως τις ώρες λειτουργίας, την τοποθεσία και τις υπηρεσίες σας. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι οι αναζητήσεις στους χάρτες της Google προβάλλουν την επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με άρθρο του Forbes, το local SEO πλέον δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα προκειμένου να εκτοξευτεί η επιχείρησή σας σε τοπικό επίπεδο.

Παρακολούθηση, προσαρμογή, επανάληψη

Μια επιτυχημένη στρατηγική SEO δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη! Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Πρέπει λοιπόν να έχετε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση, που θα αξιολογείται συνεχώς.

Συμβουλευτείτε εργαλεία όπως το Google Search Console και το Google Analytics για να μετράτε την πρόοδό σας και να κάνετε προσαρμογές όπου αυτές χρειάζονται.

 

Published On: November 24th, 2023 / Categories: Digital Marketing, Marketing Strategy / Tags: , /