Γιατί είναι απαραίτητες οι διαφημίσεις στα social media και ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την επιχείρησή σας και την ιστοσελίδα σας;

Διαφήμιση στα social media είναι η online προβολή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της είναι είτε να γίνει η επιχείρηση σας γνωστή σε συγκεκριμένο κοινό, είτε να οδηγήσει του χρήστες που θα τη δουν σε κάποια σελίδα σας.

Με άλλα λόγια, μέσα όπως το Facebook, το Instagram, το Youtube κλπ, μετατρέπονται σε χώρους προώθησης και ανάπτυξης της επιχείρησής σας.

Διαφήμιση στα social media

Πιο αναλυτικά, η διαφήμιση στα social media είναι η χρήση των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών σας μέσω χορηγούμενων αναρτήσεων.

Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακής διαφήμισης με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και τεράστιες δυνατότητες στόχευσης.

Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει η επιχείρησή σας μέσω των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Στοχευμένες διαφημίσεις

Στη διαφήμιση μέσω social media, μπορείτε να στοχεύσετε χρήστες ανάλογα με τα δημογραφικά τους στοιχεία, τα ενδιαφέροντα τους, το τι χρησιμοποιούν κλπ.

Οι χρήστες που βλέπουν τις διαφημίσεις σας έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυξάνεται λοιπόν η πιθανότητα να αποκτήσετε έναν νέο πελάτη και να σας δουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτό που προσφέρετε.

Αύξηση awareness

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι θα ενδιαφέρονταν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, αλλά δεν είχαν την τύχη να μάθουν για σας. Μια καμπάνια social media λοιπόν, μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας γνωστή σε ανθρώπους που δεν σας έχουν ανακαλύψει ακόμη.

Δεδομένου πως η προώθηση στα social media είναι στοχευμένη, αυξημένη αναγνωρισιμότητα σημαίνει και αυξημένο πελατολόγιο.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Ένα κλικ του ποντικιού από τους χρήστες αρκεί για να τους μεταφέρει στην ιστοσελίδα σας. Εκεί, όχι μόνο μπορούν να μάθουν περισσότερα για σας, αλλά να ανακαλύψουν προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.

Επίσης, θα μπορούν να εγγραφούν στα newsletters σας, να διαβάσουν το blog σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Σχετικά χαμηλό κόστος

Σίγουρα πρέπει να επενδύσετε χρήματα για τη διαφημιστική καμπάνια σας, αλλά το ποσό εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας. Ορίζετε δηλαδή εσείς το ποσό που θα επενδύσετε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες σας.

Έτσι, μια σωστή καμπάνια social media, μπορεί να εμφανίσει σημαντικές αποδόσεις χωρίς να χρειαστεί να επενδύσετε μεγάλα ποσά.

Διαρκής έλεγχος και δυνατότητα αλλαγών

Ακόμη κι αν ξεκινήσετε τη διαφημιστική καμπάνια σας στα social media, η διαδικασία δεν σταματά εκεί. Έχετε πλήρη έλεγχο των διαφημίσεών σας και μπορείτε να τις αλλάξετε όποτε εσείς θελήσετε. Σύμφωνα βέβαια πάντα με τους κανόνες του κάθε μέσου δικτύωσης.

Έτσι, αν ξεχάσατε κάτι ή σκεφτήκατε κάποια βελτίωση ή ανακαλύψατε νέα στοιχεία για το κοινό σας, μπορείτε να κάνετε αλλαγές για να βελτιώσετε την απόδοση της καμπάνιας σας.

Published On: August 25th, 2023 / Categories: Digital Marketing, Uncategorized /