Του Σπύρου Μουζακίτη

Ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι να έρθει το νέο έτος και το 2024 θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η ιδανική χρονιά για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου.

Οι παράλληλες δραστηριότητες παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθιση, ενώ σύμφωνα με τους οικονομολόγους, μέχρι το 2030 θα καταλαμβάνουν ένα τεράστιο ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας.

Η έναρξη μιας επιχείρησης, είτε ως παράλληλη δραστηριότητα είτε ως πλήρης απασχόληση, ακούγεται για τους περισσότερους μια τρομακτική διαδικασία. Και φυσικά, οι μεγαλύτεροι φόβοι που κυριεύουν το μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε να μπούμε στον κόσμο του επιχειρείν είναι: «Κι αν δεν τα καταφέρω; Κι αν δεν πετύχει; Τι θα γίνει αν δεν βρω πελάτες;»

Φυσικά, αυτοί οι φόβοι είναι υπεύθυνοι για το ότι πολλοί ικανοί επαγγελματίες χάνουν πολύτιμο χρόνο ή δεν καταφέρνουν ποτέ να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Ας αντιστρέψουμε την ερώτηση: «Κι αν πετύχει; Πόσο θετικά θα επηρέαζε κάτι τέτοιο την καριέρα μου; Πώς θα άλλαζε τη ζωή των αγαπημένων μου προσώπων;»

Η τέλεια στιγμή για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης

Δεν υπάρχει ποτέ η τέλεια στιγμή (perfect timing) για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Πάντα θα υπάρχουν καθυστερήσεις, δικαιολογίες, αλλαγές στην αγορά, έλλειψη πόρων, ακόμη και μια ύφεση, που θα απειλήσουν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Υπάρχουν όμως πολλά παραδείγματα επιχειρήσεων που έχουν ευδοκιμήσει υπό πίεση και σε περιόδους ύφεσης. Και ας είμαστε ειλικρινείς, αν περιμένετε να έρθει η τέλεια στιγμή, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα έρθει ποτέ!

Τεχνητή νοημοσύνη

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αρχίζετε το ταξίδι σας τώρα στον κόσμο του επιχειρείν και έχετε στο πλευρό σας το AI, την τεχνητή νοημοσύνη που εξελίσσεται ραγδαία ως επιχειρηματικό εργαλείο.

Εξερευνήστε την πληθώρα εργαλειών που παρέχει το AI και σας βοηθούν να εξοικονομήσετε απίστευτο χρόνο. Πρόκειται για ευκολίες που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας, όπως στην εξυπηρέτηση πελατών, στο digital marketing και φυσικά στη δημιουργία περιεχομένου.

Εργασία από το σπίτι

Μετά την πανδημία, οι δυνατότητες εη αποστάσεως εργασίας έχουν διευρυνθεί και αυτό σας επιτρέπει να δουλεύετε από οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε γραφείο. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε πάντα συνεπείς στις οικογενειακές σας υποχρεώσεις και -προφανώς- να έχετε πολύ λιγότερα έξοδα.

Εύκολη δικτύωση

Σύμφωνα με το Forbes, η δικτύωση μετά από την καραντίνα λόγω κορονοϊού έγινε πολύ πιο εύκολη, καθώς οι επαγγελματίες είναι πλέον πολύ πιο εξοικειωμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το LinkedIn. Πλέον, χρησιμοποιούν τα social media για να συνδεθούν, να ανταλλάξουν πολύτιμες επαφές και να κάνουν τηλεδιασκέψεις.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πλατφόρμες website building (Wix, Shopify), που σας βοηθούν να δημιουργήσετε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα.

Published On: November 28th, 2023 / Categories: Digital Marketing / Tags: /